Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Na Trnovem po dolgih letih dočakali novo enoto VDC-ja Nova Gorica

Vdc Ng Trnovo

Na Trnovem so danes odprli novo enoto Varstveno-delovnega centra Nova Gorica, ki bo sprejela 20 uporabnikov.

Po besedah direktorice Maše Černe ne bodo širili dejavnosti in programov, temveč bodo na planoto preselili del oskrbovancev iz enote v Stari Gori: ''Danes v tej moderni enoti pridobivamo 4 stanovanjske skupine, kamor bomo preselili 20 starejših uporabnikov z motnjami v telesnem in duševnem razvoju.''

V prenovljeni zapuščeni hiši so v pritličnih prostorih vzpostavili dnevni center za starejše osebe s posebnimi potrebami in večnamenski prostor ter kuhinjo, v dveh nadstropjih pa stanovanjsko skupnost, kjer so uredili 16 enoposteljnih in dve dvoposteljni sobi.

''Čudovit objekt, neverjetno, kaj se lahko iz nekega starega poslopja naredi. Prepričan sem, da bodo vsi uslužbenci, torej strokovni kader, in oskrbovanci v tem objektu našli svoj mir, svoje zadovoljstvo in da bodo v njem uživali,'' je povedal župan Mestne občine Nova Gorica Samo Turel.

Zgodba o pridobitvi centra na Trnovem ima že kar dolgo brado, ki sega v leto 2010, zato pridobitev še toliko bolj pozdravlja tudi državni sekretar na Ministrstvu za solidarno prihodnost Luka Omladič: ''Izredno smo veseli otvoritve novega objekta, ki bo dejansko pomenil boljšo kvaliteto življenja, več prostora za uporabnike, tisto, česar smo morda še najbolj veseli, pa je sprejetost v skupnost, ki se je pokazala tukaj.''

Domačini so namreč sodelovali pri postavitvi temeljnega kamna, z veseljem pa so se udeležili tudi današnje otvoritve: ''Najprej smo veseli, da se je stavba obnovila, veseli smo, da stavba ima vsebino in da ima tudi prebivalce. Predvsem si želimo, da bi se ti stanovalci vključili v naše dogodke in krajani v dogodke, ki jih bo organizirala enota VDC-ja,'' je dejala predsednica KS Trnovo Tanja Vončina.

Sredstva, ki jih v celoti namenja država, se gibljejo okoli 2,5 milijona evrov. V prihodnosti bodo v pomožnem objektu uredili tudi večnamenske prostore za dnevni center. To bodo skupni prostori, prostor za različne delavnice, vodenje, zaposlitve in varstvo pod posebnimi pogoji. Gradbeno dovoljenje so že pridobili, predvidoma pa bodo z deli začeli v prihodnjem letu.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Zakaj so alkopopsi lahko težava? Ta ponedeljek, takoj po 11.!

Preberi več

ROBINOVIH 30: TATJANA MIHELJ - VIP koncert na Radiu Robin

Preberi več

Zate dragi moški – četrtek na Robinu

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down