Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško

Na Lakenessu kmalu igrišče za odbojko in škuljače, sledijo še druge izboljšave

Na območju Laknessa v Volčji Dragi v teh dneh urejajo igrišče za odbojko na mivki, gre pa za prvi korak celovitega urejanja območja, ki je postal priljubljena točka druženja s koncertnim dogajanjem festivala Lakeness. 

O vsebinah so se pogovarjali z več uporabniki tega območja, krajevno skupnostjo, škuljači, ribiči in nenazadnje z Zavodom Lakeness, kjer si želijo nadaljevati s tradicijo festivalov, je pojasnil renško-vogrinski župan Tarik Žigon. Območje bodo postopoma urejali, letos so za to namenili 20.000 evrov

S temi sredstvi boo obenem uredili tudi podlago za škuljače, priljubljeni rekreativni šport v občini. V naslednjih letih pa postopoma javne sanitarije, tuše in manjši bar, ki ga bodo predali v upravljanje. Skupno, ocenjuje Žigon, bi to stalo okrog 250.000 do 300 tisoč evrov, denar pa bi skušali pridobiti tudi na razpisih.

Pumptrack v vrednosti 60.000 evrov bo postavil zunanji izvajalec, potem ko se je v zaključni izbor natečaja uspešno uvrstilo društvo Mladi Renče - Vogrsko. V sklopu parkirišča, ki ga bodo predvidoma uredili na zgornjem delu območja, v bližini načrtovane obvoznice, bi postavili tudi nekaj postajališč za avtodome. Župan se nadeja, da bo prostor zaživel, da bo večnamenski in za vse generacije. 

Deli z drugimi:
Aktualno

Izzivi digitalizacije ajdovskega gospodarstva - sreda po 11. uri

Preberi več

Goriški tek in hoja za upanje & Festival NVO v Novi Gorici

Preberi več

Investirajte v uspešen partnerski odnos – četrtek po 11.00 uri

Preberi več

VELIKI DOBRODELNI KONCERT V DVORANI KOTALKALIŠČA RENČE

Preberi več

RADIO ROBIN V ŽIVO NA INCASTRI 2022

Preberi več

Volitve predsednika RS 2022 - pravila oglaševanja

Preberi več
Napovedujemo
Pokrovitelji:
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down