Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Na Kovku so odprli nov smučarsko skakalni center

Z včerajšnjo tekmo najmlajših smučarskih skakalcev so na Kovku odprli nov center za smučarske skoke na Gori. Na planoti tako obujajo bogato tradicijo smučarskih skokov, želja pa je postati center za celotno Primorsko. Na skakalnicah že vadi okrog 15 otrok.

Nov skakalni center je namenjen predvsem učenju najmlajših smučarskih skakalcev, zato tudi skakalnice velikosti 35, 25, 15 in 7 metrov, je povedal predsednik Skakalnega kluba POK Igor Polanc: „Cilj tega skakalnega centra je povezati Primorsko, celotno. Ker Gora je majhna, otrok na Gori ni veliko, imamo pa sedaj otroke že iz vseh krajev: hodijo iz Grgarja, Gorice, Vipave, Črnega Vrha, tako da mislimo, da je to širšega pomena, ne samo za Goro, ampak za celotno Primorsko.“

Na včerajšnji tekmi se je pomerilo okrog 60 otrok iz številnih slovenskih skakalnih klubov. Polanc je povedal, da so rezultati odlični, saj so njihovi tekmovalci dosegli tudi nekaj najvišjih mest.

Tudi trener, Danilo Pudgar, je s tekmovalci zadovoljen: „Danes imamo trenutno 13 skakalcev, 4 v starejši kategoriji, okrog 13 let in pridružili so se nam mlajši – sedaj imamo tukaj že 8 mlajših tekmovalcev, mladih skakalcev in ko opazujem, ko skačejo na najmanjši skakalnici, se vidi da je potencial.“

Skakalni center so dokončali ob pomoči ajdovske občine in donacij domačih podjetnikov. Na planoti Gora so tako obudili v prejšnjem tisočletju že bogato tradicijo smučarskih skokov.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

V ponedeljek med 11 in 12.: Začetek obnove mreže protipožarnih prometnic na Goriškem Krasu

Preberi več

Koraki do uspeha: Davorin Mesesnel in Rajko Bajc

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down