Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Na konferenci Zlati kamen nagrade tudi za severnoprimorske občine

Nagrada Mong Za Zdravje 2024 Isso

Na letošnji konferenci Zlati kamen, ki je osredotočena na prepoznavanje in nagrajevanje izjemnih pristopov občinskih prostorskih politik in trajnostnega razvoja, so bile nagrajene tudi nekatere severnoprimorske občine.

Novogoriška mestna občina je prejela nagrado za Občino zdravja, občine Ajdovščina, Šempeter – Vrtojba in Brda pa srebrne certifikate ISSO za uspešni razvojni položaj občine, Občina Brda pa še plaketo regijske finalistke za razvojni prodor 2024 v regiji Zahodna Slovenija.

Mestna občina Nova Gorica izstopa z izjemno širokim naborom aktivnosti za zdravje in z jasno usmerjenostjo v skupnostni pristop k zdravju, so o novogoriški nagradi med drugim zapisali organizatorji, o Brdih pa so poudarili, da v evropskih okvirih veljajo za eno najboljših praks razvoja lokalne skupnosti. Brda so postala v treh desetletjih vinarska mikroregija z največ vrhunskimi priznanji na hektar na svetu.

''Res je, da so naravni pogoji več kot primerni za pridelavo vrhunskih vin, toda ti pogoji sami po sebi pač niso dovolj za uspeh,'' so uspešnost briške občine utemeljili organizatorji strokovnega srečanja.

Brda Nagrada Zlati Kamen Isso 2024

''Seveda je to odgovornost in izziv za nadaljnje delo znotraj občine in vizijo ter razvoj aktivnosti, na katerih moramo še delati, da bomo dosegli še boljše rezultate,'' poudarja Anita Manfreda, direktorica briške občinske uprave.

Organizatorji konference Zlati kamen pa dodajajo tudi, da bi morala Občina Brda bolje naslavljati vprašanje zbiranja odpadkov in ločevanje le-teh. Manfreda s tem v zvezi odgovarja: ''Tudi sicer v bodoče pripravljamo načrt zbiranja, načrtujemo tudi nove ekološke otoke in ozaveščamo javnost o boljšem ločevanju odpadkov, bodisi preko spletne strani, facebook profila bodisi preko letakov po gospodinjstvih in šolah.''

V poročilu so raziskovalci Zlatega kamna sicer izpostavili še zadržano investicijsko politiko občine.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Kanin pred prelomnico - to sredo, takoj po 11.!

Preberi več

Ta torek, takoj po 11., gostimo Anjo Mugerli

Preberi več

ROBINOVIH 30: TATJANA MIHELJ - VIP koncert na Radiu Robin

Preberi več

Zate dragi moški – četrtek na Robinu

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down