Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Na koncertu Skupaj za Kras zbrali več kot 150.000 evrov

Na dobrodelnem koncertu Skupaj za Kras, s katerim so se Kraševci zahvalili vsem, ki so pomagali v julijskem 17-dnevnem boju proti ognjenimi zubljem, je bilo zbranih več kot 150.000 evrov. Zbrana sredstva bodo namenili ponovni ozelenitvi kraške pokrajine in obnovi ekosistema, ki sta zaradi požarov utrpela hudo škodo.

Mauricij Humar, župan občine Miren - Kostanjevica, ki jo je požar najbolj prizadel, je po koncertu povedal, da nameravajo zbrana sredstva nameniti za nekaj, kar bo na Krasu ostalo trajno:

Se pravi, za ozelenitev Krasa. Na koordinacijskem odboru, v katerem smo župani vseh treh občin, smo prišli do ideje in jo tudi predali naprej: da bi ta sredstva porabili za pogozdovanje. Želimo napraviti tematsko učno pot med vsemi tremi občinami, predvsem pa vzpostavitev pogojev za vzgojo avtohtonih dreves, se pravi drevesnice. Da se bodo drevesa vzgajala prav na področju, kjer je pogorelo in tudi s tem dali še dodaten simbol trajnostnega razvoja, da bo naše zeleno srce Krasa res dobro bilo.“

Župan občine Komen, Erik Modic, dodaja:

Bo pa seveda dolga pot. Glede na to, da smo Kraševci, vemo, da smo vztrajni in da bomo tudi prispeli do tega cilja.“

Z zbranim izkupičkom je zadovoljen tudi Tarik Žigon, župan Občine Renče Vogrsko:

Izredno smo zadovoljni z izkupičkom, seveda donacije potekajo še vse naprej ves teden, tudi do nedelje. Z današnjim večerom pa lahko rečemo, da je bil edinstven, zlato obarvan, kot je bil celoten požar, ki so ga prej omenili. Tako da izredno lep večer in verjamem, da Slovenci čutijo, da je del Krasa tudi v njih.“

Na koncertu v dvorani kotalkališča so se zbrali tudi številni visoki gostje, med drugim sta zbrane nagovorila predsednik države Borut Pahor, preko video povezave pa še predsednik vlade Robert Golob, ki sta se zahvalila vsem, ki so pomagali pri gašenju požarov in poudarila pomen solidarnosti ter pomoči pri obnovi Krasa.

Na dobrodelnem koncertu, ki sta ga prenašala Radio Koper in RTV Slovenija in, so sodelovali številni znani obrazi in glasbeniki. Ponovitev koncerta na televizijskih ekranih bo v nedeljo, tudi takrat bo še potekalo zbiranje sredstev.

Foto: Anže Malovrh/STA

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Vzgoja malih otrok z dr. Vesno Vuk Godina. Ta četrtek.

Preberi več

ŠPORTNE IGRE MLADIH IN RADIO ROBIN

Preberi več

Prihaja do razkola v destinaciji Nova Gorica in Vipavska dolina? To sredo med 11. in 12.!

Preberi več
Ne zamudi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down