Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Na Kobariškem bodo brezplačno zapeljali tudi mlajše od 65 let

V kobariški občini od jeseni 2020 občanom nudijo storitev brezplačnih prevozov, ki so namenjeni starejšim osebam brez lastnega prevoza ali svojcev, ki bi jih lahko peljali po nujnih opravkih in ženskam, ki so napotene na preventivni pregled dojk v sklopu programa DORA.

Na Kobariškempa so to pomlad glede brezplačnih prevozov Prostofer uvedli dodatno novost. „Do sedaj so bili upravičeni po 65. letu starosti, sedaj pa smo rekli, da peljemo vse tudi mlajše od 65 let, ki so pač potrebni prevoza, ki pa nimajo lastnega. Bodisi z nekimi zdravstvenimi težavami, bodisi slabovidni, bilokaj. Ljudje, ki pač doma nimajo nikogar, ki bi jih lahko odpeljal, pa tudi mlajši. To je naša usluga za vse občane.

pove kobariški župan Marko Matajurc.

Prostofer je sicer trajnostni vseslovenski prostovoljski projekt pod okriljem zavoda Zlata mreža za mobilnost starejših, ki povezuje starejše osebe, ki potrebujejo prevoz in ne zmorejo uporabljati javnih in plačljivih prevozov, s starejšimi aktivnimi vozniki, ki pa po drugi strani radi priskočijo na pomoč.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Vzgoja malih otrok z dr. Vesno Vuk Godina. Ta četrtek.

Preberi več

ŠPORTNE IGRE MLADIH IN RADIO ROBIN

Preberi več

Prihaja do razkola v destinaciji Nova Gorica in Vipavska dolina? To sredo med 11. in 12.!

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down