Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Milijon za zasaditev mejic na Ajdovskem

Protivetrna Zascita Ajdovscina

Potem ko je po mestu že zrastel zeleni pas dreves in grmovnic s pomočjo donacije Iva in Taje Boscarol, bo Ajdovščina še bolj zelena. A tokrat z drugim namenim. Zasadili bodo več kot 64.000 dreves in približno 100.000 grmovnic.

Meje in mejice, ki so v preteklosti že ustavljale burjo na ajdovskem polju bodo ponovno zasadili. Občina je uspela na razpisu kmetijskega ministrstva in za zasaditev protivetrnih pasov za zaščito kmetijskih zemljišč pridobila dobrih 900.000 evrov, občina pa bo dodala še dobrih 100.000. V roku dveh let bo zrasla kar 23 kilometrov dolga linija mejic iz nižje rastočih avtohtonih dreves in grmovnic, je pojasnil župan Tadej Beočanin: "Prvo sadnjo pričakujemo že v drugi sadilni sezoni letos, torej v jeseni tega leta, potem pa večino v prihodnjem letu, v spomladanskem oziroma jesenskem času."

Zasadili bodo več kot 64.000 dreves in približno 100.000 grmovnic. Sledi objava javnega naročila za izbiro dobavitelja rastnega materiala in izvajalca del. Lokacije zasaditev so že določene, lastniki mejnih parcel pa seznanjeni s projektom, sporoča občina.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Inovativna Goriška - sreda 11.00 ura

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down