Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Med 50 najboljših odkritij tudi Gostilna pri Lojzetu na Zemonu in kobariški Topli val

Na Goriško, ki se kot edina regija v Sloveniji lahko pohvali s tremi nosilci treh Michelinovih zvezdic, je priromalo novo kulinarično priznanje. Na svetovni seznam gostinskih ponudnikov 50 Best Discovery ali 50 najboljših odkritij, sta se letos uvrstili tudi vipavska Gostilna pri Lojzetu Dvorec Zemono in kobariška Restavracija Topli val.

Na nov seznam se je iz Slovenije sicer uvrstilo 5 restavracij, poleg vipavske in kobariške, še Grič (Šentjošt nad Horjulom), Gostilna na Gradu (Ljubljana) in Mama Marija (Kranjska Gora). Na seznamu pa so od prejšnjih let že kobariška Hiša Franko, Hiša Denk (Zgornja Kungota) ter ljubljanske TaBar, JB in AS.

"Predvsem sem zelo ponosen na mojo ekipo, ponosen sem na slovensko gastronomijo, to so taka priznanja, katera slovensko gastronimijo postavljajo tja, kamor si tudi to zasluži," je priznanje pospremil Tomaž Kavčič, ki je spomnil tudi na kolege, ki niso izpostavljeni v tovrstnih priznanjih, a bi si to zaslužili.

V kobariški restavraciji Topli val so bili prijetno presenečeni, nam je povedal Aleš Hvala, ki je del družinskega tima, ki vodi restavracijo. "Malo nas je presenetilo časovno, sicer ciljamo na boljši čas, na boljšo prepoznavnost, katero že uveljavljamo od leta 1976, sedaj s pristopom fantov, se pravi mladine tretje generacije, se pa zadeve še dopolnjujejo naprej."

Seznam oblikujejo mednarodni strokovnjaki, ki sodelujejo tudi pri snovanju seznama najboljših 50 restavracij in barov. Akademija 50 najboljših restavracij na svetu obsega več kot 1000 mednarodnih strokovnjakov iz gostinske industrije, pri čemer je ločitev med spoloma 50/50. Akademijo sestavljajo pisci hrane in kritiki, kuharji, restavratorji in gurmani po vsem svetu. Za uvrstitev med 50 najboljših odkritij, mora restavracija ali bar v zadnjem krogu glasovanja za 50 najboljših restavracij na svetu ali 50 najboljših barov na svetu prejeti znatno število glasov ali se uvrstiti na eno od letnih regionalnih lestvic.

(Foto: theworlds50best.com)

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Inovativna Goriška - sreda 11.00 ura

Preberi več

Na mejo prihajajo Štorje s konfina - v ponedeljek po 11. uri!

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down