Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Kužki bodo lahko v novem parku ob Hublju prosto tekali

Lastniki psov bodo na Ajdovskem spomladi imeli urejen pasji park. Ta je predviden nasproti vrtca Ob Hublju.

Občina bo za investicijo namenila 10.000 evrov, gradbeno dovoljenje je pridobljeno, trenutno poteka zbiranje ponudb izvajalca del. Z deli bodo predvidoma pričeli še v letošnjem letu. Predvideno odprtje parka je spomladi prihodnje leto, ko ga bo v upravljanje prevzela Komunalno stanovanjska družba Ajdovščina.

Kot so sporočili iz ajdovske občine, bo park namenjen prostemu gibanju psov, saj morajo izven parka lastniki imeti svoje pasje prijatelje na povodcih. Park bo ograjen ter opremljen s pasjimi igrali, koši za smeti in iztrebke ter klopmi za obiskovalce. Glavni vhod v park bo tlakovan, umeščen bo nasproti vhoda na dvorišče vrtca, ob obstoječi tlakovani ploščadi s klopmi, ki se jo bo v celoti ohranilo. Na vzhodni strani bo servisni vhod, namenjen uvozu za potrebe vzdrževanja.

Tudi oprema bo prilagojena človekovemu najboljšemu prijatelju, in bo izdelana iz naravnih materialov. Ker je igra za pse pomembna, bodo nameščena različna igrala: most – od tal dvignjena ozka površina s klančinama na obeh straneh, slalomski količki, plezalna ovira, tunel pod grbino, stene za preskakovanje, pa tudi lesena miza za počitek psov.

Na občini ob tem dodajajo, da bodo za prosto gibanje po parku, torej brez nagobčnika in povodca, morali biti psi socializirani. Lastniki in drugi obiskovalci parka pa bodo morali poskrbeti za red in čistočo.

(Foto: kuzek.si)

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down