Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško

"Krasna kuhna" stavi na lokalno, sezonsko in tradicionalno

Zavod Turizem Miren-Kostanjevica je s petimi gostinci na destinaciji Miren Kras (gostilne Makorič, Bric, Štirna, Kogoj in domačija Mirka Godniča) sklenil Zavezo za trajnostno gastronomijo v okviru Zelene sheme slovenskega turizma.

13 trajnostnih načel bodo uresničevali pod novo blagovno znamko Krasna kuhnja, ki se odslej odraža na trajnostnem jesenskem jedilniku.

Da je bila izguba primarnega italijanskega trga med epidemijo izziv, na katerega so se v občini uspešno odzvali, je prepričan župan Mauricij Humar:

In kaj je tisto skupno, kar povezuje ponudnike, ki so se zavezali trajnostni gastronomiji, čeprav so že doslej večinoma stavili lokalne in sezonske jedi, je povedala direktorica zavoda Ariana B. Suhadolnik:

Potem ko so na destinaciji Miren Kras doslej krepili zlasti stebra „aktivno“ in „kulturno“, dajejo sedaj poudarek tudi na „okusno“.

Deli z drugimi:
Aktualno

Izzivi digitalizacije ajdovskega gospodarstva - sreda po 11. uri

Preberi več

Goriški tek in hoja za upanje & Festival NVO v Novi Gorici

Preberi več

Investirajte v uspešen partnerski odnos – četrtek po 11.00 uri

Preberi več

VELIKI DOBRODELNI KONCERT V DVORANI KOTALKALIŠČA RENČE

Preberi več

RADIO ROBIN V ŽIVO NA INCASTRI 2022

Preberi več

Volitve predsednika RS 2022 - pravila oglaševanja

Preberi več
Napovedujemo
Pokrovitelji:
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down