Zavod Turizem Miren-Kostanjevica je s petimi gostinci na destinaciji Miren Kras (gostilne Makorič, Bric, Štirna, Kogoj in domačija Mirka Godniča) sklenil Zavezo za trajnostno gastronomijo v okviru Zelene sheme slovenskega turizma.
13 trajnostnih načel bodo uresničevali pod novo blagovno znamko Krasna kuhnja, ki se odslej odraža na trajnostnem jesenskem jedilniku.
Da je bila izguba primarnega italijanskega trga med epidemijo izziv, na katerega so se v občini uspešno odzvali, je prepričan župan Mauricij Humar:
In kaj je tisto skupno, kar povezuje ponudnike, ki so se zavezali trajnostni gastronomiji, čeprav so že doslej večinoma stavili lokalne in sezonske jedi, je povedala direktorica zavoda Ariana B. Suhadolnik:
Potem ko so na destinaciji Miren Kras doslej krepili zlasti stebra „aktivno“ in „kulturno“, dajejo sedaj poudarek tudi na „okusno“.