Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Komenski učenci - veliki mojstri robotike

Učenci OŠ Komen so prejšnji teden v konkurenci 20 držav zastopali Slovenijo na evropskem prvenstvu v robotiki, ki je potekalo v hrvaškem Varaždinu.

O kakšnem tekmovanju sploh govorimo, nam razloži mentorica Lucija Filipčič Križaj: ''To je tekmovanje, ki simulira reševanje ponesrečencev po naravni nesreči, kar pomeni, da morajo učenci zgraditi in sprogramirati robota tako, da sledi črti. Pri tem ga na poti čakajo ovire, mora se vzpeti po klančini in se po njej tudi spustiti. V drugem delu pa mora zaznati, da so tam žrtve in mora ločiti med živimi in mrtvimi ter jih prinesti na varno območje.''

Ekipa Karst Masters, ki so jo sestavljali Matic Peric, Nik Gec in Alan Štrekelj, je tekmovala v srednješolski kategoriji in osvojila 9. mesto med 25, moštvo RoboKras v sestavi Nejc Masten, Naj Turk in Žiga Bolje, pa je v osnovnošolski kategoriji zasedla tretjo pozicijo od dvajsetih.

V prihodnjih tednih se bodo učenci, kljub koncu pouka, intenzivno pripravljali na svetovno prvenstvo, ki bo julija potekalo v Franciji.

(Foto: Primorske novice)

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Prihaja do razkola v destinaciji Nova Gorica in Vipavska dolina? To sredo med 11. in 12.!

Preberi več

Koraki do uspeha: Davorin Mesesnel in Rajko Bajc

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down