Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Hiše dobre volje kmalu v Ajdovščini in v Komnu, v Novi Gorici pa se seli v nove prostore

Mreža hiš dobre volje se širi tudi v Ajdovščino in Komen. Objekta v Palah in na Cirju sta tik pred zaključkom, prijave za vključitev v dnevno varstvo že potekajo. Investitor, Dom upokojencev Nova Gorica, pa bo medtem tudi dnevni center v Novi Gorici selil na novo lokacijo.

Investiciji sta v zaključni fazi, zanje je Dom upokojencev Nova Gorica pridobil evropska sredstva. Direktor Bojan Stante: „V letu 2020 smo bili uspešni pri razpisu za dva dnevna centra, mi jih imenujemo Hiše dobre volje, v občini Ajdovščina in v občini Komen. Pomembna stvar je tudi, da nam je uspelo v Novi Gorici končno realizirati ta projekt selitve našega dnevnega centra, ki sedaj gostuje v Domu, na novo lokacijo, ki nam ponuja bistveno boljše pogoje, tako za delo kot tudi potem za razvoj novih programov.“

Novogoriški dom, ki že vrsto let razvija skupnostne programe, bo v celoti tako upravljal s petimi dnevnimi centri, kar je daleč največ v državi, dodaja Stante. Same prijave za vključitev v dnevno varstvo v Ajdovščini in na komenskem Krasu že potekajo, je povedala koordinatorka dnevnih centrov, Tina Krog: "To je ogromna dodana vrednost za kraj, ne samo za to, ker so starejši pri nas celostno oskrbljeni, torej, ali imaš zdravstvene težave ali si popolnoma samostojen in zdrav, starejši, ki pride k nam, pridobi ogromno na socializaciji, na psihofizični moči, ker skrbimo za to, da smo aktivni, da telovadimo, da pojemo."

Oba dnevna centra načrtujejo odpreti oktobra.

(Foto: DUNG, prizor iz Hiše dobre volje v Mirnu)

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Zakaj so alkopopsi lahko težava? Ta ponedeljek, takoj po 11.!

Preberi več

ROBINOVIH 30: TATJANA MIHELJ - VIP koncert na Radiu Robin

Preberi več

Zate dragi moški – četrtek na Robinu

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down