Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Gora Rocka že v pripravah na polnoletno edicijo

Po dvoletnem premoru je Šentivško planoto letos vnovič stresla Gora Rocka. Festival, ki ga poganja okrog 250 prostovoljcev in za katerega živi celotna Šentviška planota, se tradicionalno odvija konec junija, organizatorji pa so te dni potegnili črto pod letošnjim, in odločili, komu nameniti zbrana sredstva.

Izkupiček v višini dobrih 11.000 evrov je približno enak kot prejšnja leta, je povedal Nicolas Vanek iz organizacijske ekipe: „Tako da, hvala vsem obiskovalcem, ki ste nas podprli, tudi po vrnitvi po teh covidnih časih. Izkupička je bilo 11.275 evrov, namenili smo ga, kot ponavadi, nekaj lokalni skupnosti, nekaj pa različnim dobrodelnim organizacijam. Največ denarja smo letos podarili PGD Ponikve Planota, nakupili smo jim opremo, ki so jo uničili pri požarih na Krasu.“

Dva tisoč evrov so namenili NK Tolmin za kritje dela vadnin socialno ogroženim otrokom, dobrih 1.500 evrov za Folklorno društvo Ivan Laharnar – Planota, za nakup opreme za delovanje društva, po tisoč evrov pa so o namenili projektu Botrstvo v Sloveniji, Društvu Humanitarček, Palčici pomagalčici in dobrodelni škrati – za Urbana ter Vrabčku upanja 1.100 evrov - za Metko. Festival bo v prihodnjem letu obeležil polnoletnost, prva imena nastopajočih bodo znana že v decembru. Kaj je zaznamovalo vsa ta leta? „To, da ostajamo zvesti svojemu bistvu, Gora Rocka je še vedno organizirana s strani prostovoljcev, prav vsi organizatorji, ki to delamo, počnemo to prostovljno in tudi če moramo delati več kot pol leta aktivno, nam še vedno ni problema, ker vemo, da to delamo za dober namen in Gora Rocka bo še vedno ostala v teh okvirih.

(Foto: Tine Vidmar)

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Kako čezmejno somestje diha s filmom? V ponedeljek po 11. uri!

Preberi več

Tinder: Ključ do srca? Četrtek po 11.00 uri

Preberi več

Kanin pred prelomnico - to sredo, takoj po 11.!

Preberi več

ROBINOVIH 30: TATJANA MIHELJ - VIP koncert na Radiu Robin

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down