Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Giro 2022 bo zavil v Posočje, večji del 19. etape po kobariški občini

Giro oziroma Dirka po Italiji se prihodnje leto vrača v Slovenijo. Enzo Cainero iz ekipe organizatorjev rožnate pentlje, odgovoren za področje Furlanije Julijske krajine, je že ob letošnji 15. etapi dirke, ki je obiskala Brda in Novo Gorico, napovedal, da se Giro prihodnje leto vrača v Slovenijo, morda v Posočje, je takrat namignil.

Kar pa je sedaj tudi uradno. V Posočje bo rožnata karavana zavila z 19. etapo, in sicer 27. maja, večji del bo potekal po kobariški občini, je potrdil župan Marko Matarjurc

Kot je pojasnil, bodo sestavili poseben odbor, ki bo sodeloval z organizatorjem dirke

In so tudi organizatorjem zagotovili, da bo dokončano do konca oktobra. Končni cilj etape še ni določen, Il Piccolo poroča namreč tudi o želji, da bi se etapa končala na Matajurju, kjer naj bi se etapa zaključila že lani, a zaradi logističnih zahtev to ni bilo mogoče.

Ne bo pa Giro 2022 prečkal le slovenskega ozemlja, kot poroča portal cyclingstage.com, bo štart 7. maja predvidoma v Budimpešti, kjer je bil že leta 2020 predviden, a je zaradi epidemije covid-19 prišlo do sprememb. Uradna predstavitev trase za prihodnje leto pa bo v novembru.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Ne vem, kaj naj z otrokovo jezo in agresijo – četrtek na Robinu

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down