Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Gasilci v Podnanosu z novim vozilom

Konec tedna je zaznamovala častitljiva obletnica Prostovoljnega gasilskega društva Podnanos, ki je v soboto obeležilo 130 let obstoja in delovanja. Slovesnosti se je udeležil tudi obrambni minister Marjan Šarec. »Praznujemo častitljivo obletnico, obletnico gasilstva, nesebične pomoči, tovarištva, prijateljstva, solidarnosti in zavedanja, da lahko le skupaj uspemo in premagamo vse, kar nas doleti,« je poudaril v slavnostnem nagovoru in ob tem spomnil na nedavni požar na Krasu, kjer so slovenske gasilke in gasilci, med njimi tudi članice in člani PDG Podnanos, sodelovali po svojih najboljših močeh in – kot vedno – dali vse od sebe. »Slovenska gasilska in gasilec dobro vesta, da gasilstvo ni služba ali prostočasna dejavnost, ampak je način življenja“, je še poudaril Šarec v nagovoru zbranim.

Predsednik društva Zoran Žgur je predstavil pomen 130 let prostovoljnega dela, ki ga povezujejo pogum, požrtvovalnost in nesebična pomoč.

160 prostovoljcev, članov društva, se je razveselilo predvsem novega gasilskega vozila

Vzdrževanje in nabava opreme ter voznega parka je nujno za dobro izpeljane intervencije, zato si v bodoče želijo prav tega, zaključuje Žgur. Po Šarčevem mnenju bo nujno sistematično urediti odsotnost od dela. Prvi korak bo narejen z nadomestili ob intervencijah, ki jih predvideva nov državni načrt, ta pa bodo neposredno namenjena udeleženim gasilskim društvom. »Ob vse opremljenosti, ki jo imamo na tleh, pa bo v bodoče treba postoriti tudi to, da bomo opremljeni za gašenje iz zraka. Na tem bomo delali in to bo naša naloga. Je še izpostavil Šarec.

podnanos (1)
Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Vzgoja malih otrok z dr. Vesno Vuk Godina. Ta četrtek.

Preberi več

ŠPORTNE IGRE MLADIH IN RADIO ROBIN

Preberi več

Prihaja do razkola v destinaciji Nova Gorica in Vipavska dolina? To sredo med 11. in 12.!

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down