Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Fundacija Vrabček upanja sredstva zbira še do konca leta

Vrabcek Upanja Zemono

Fundacija Vrabček upanja sodeluje v dveh decembrskih dobrodelnih projektih. Poleg Robinovih izzivov in zbiranju pomoči za tri družine v Goriški regiji, sodeluje tudi pri zbiranju sredstev za nakup grelno-reanimacijske posteljice za novorojenčke in ostale opremo za pediatrični oddelek šempetrske bolnišnice.

Za družine, v katerih se soočajo tudi z zdravstvenimi težavami otrok (akcija je že zaključena), je bilo zbranih 22.700,00 €. Glavni donator je bila banka Sparkasse, še do konca leta pa je v teku zbiranje sredstev za pediatrični oddelek bolnišnice.

''Želim ta trenutek kot predstavnik bolnišnice, ki je povezovalni člen regije pozvati, da res stopimo skupaj, tako da za naprej, za nazaj in za ta trenutek hvala vsem, ki kakorkoli dobro delate za bolnišnico,'' je povedal direktor Dimitrij Klančič.

Doslej se je na računu Fundacije v ta namen zbralo nekaj več kot 13.000 €, dražba vin oz. zbiranje sredstev teče na spletni strani Fundacije še do konca leta in prek SMS-a s ključno besedo BOLNICA 5 ali BOLNICA10.

Kuharski mojster Tomaž Kavčič je prav s tem projektom postal Ambasador Fundacije Vrabček upanja: ''Zelo sem vesel in počaščen, sem pa tudi navajen delati. Imam zelo rad obveznosti in do njih sem tudi zelo odgovoren. Upam, da vam bom pomagal in da bomo skupaj naredili nekaj dobrega. Ko govorimo o dobrodelnosti, smo na strani tistih, ki lahko dajemo in dajati je najlepše. Dati ne pomeni samo finančno. Jaz v finančnem smislu nisem toliko bogat, da bi finančno dajal sam, ampak imam ta privilegij, da lahko dajem na drugačne načine.''

Odločno podprimo dobrodelni projekt šempetrske bolnišnice in vse ostale, ki jih bomo s Fundacijo še realizirali, je še povedal Kavčič. Prvi naslednji je ponovna obuditev akcije VRABČEK POTUJE. Podjetniki in gospodarstveniki namreč v zameno za donacijo dobijo skulpturo vrabčka, s sredstvi, ki jih prispevajo pa pomagajo pri realizaciji zastavljeni projektov Fundacije, ki je v 15 letih delovanja zbrala že preko milijon evrov sredstev, največ za pomoč Oddelku za invalidno mladino v Stari Gori.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Inovativna Goriška - sreda 11.00 ura

Preberi več

Na mejo prihajajo Štorje s konfina - v ponedeljek po 11. uri!

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down