Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Evropski denar za prenovo novogoriške OŠ Milojke Štrukelj

V Novi Gorici se zaključuje prenova Osnovne šole Milojke Štrukelj. Dobrih pet milijonov evrov je za investicijo doslej namenila novogoriška mestna občina, del denarja pa ji bo sedaj povrnjen iz evropskih kohezijskih sredstev.

Prenovitvena dela so začela lanskega junija, popolne prenove pa so bili deležni dotrajane strojne in elekto inštalacije, energetsko je bil saniran objekt s prenovo strehe in fasade, zamenjali so zaključne obloge, spuščene stropove in tlake ter stavbno pohištvo, popolnoma je prenovljena tudi kuhinja, je povedal ravnatelj OŠ Milojke Štrukelj Janez Kobe: "Prenova je tik pred koncem, v bistvu je v zadnjem mesecu oziroma v mesecu marcu  smo urejali še okolico šole, se pravi atrij, kjer se je zasejala trava.  Znotraj šole še poteka odpravljanje določenih napak, na katere smo opozorili že tekom same sanacije. Pričakujemo, da bodo se pravi vsa ta dela v kratkem zaključena."

Ravnatelj je poudaril še, da bi se zagotovo našlo še kaj, kar bi bilo potrebno narediti v sklopu sanacije, vendar so bila predvidena dela dokončana. "Dela, ki so bila predvidena, so nekako dokončana. Nam je mogoče edino žal to, da nas niso prav povsod poslušali in so pač tudi zaradi teh bom rekel evropskih sredstev, torej kohezijskih sredstev pač izpeljali drugače, kot smo si želeli. In žal nam je, ker ni v to sanacijo zajeta tudi prenova pohištva."

Iz ministrstva za kohezijo in regionalni razvoj so sporočili, da bodo za projekt v skupni vrednosti 5,1 milijona evrov iz evropskega sklada za regionalni razvoj namenili 1,9 milijona evrov. Prenova šolske stavbe in zunanjih prostorov je bila sicer opravljena ob praznovanju 60-letnice delovanja OŠ Milojke Štrukelj.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Ne vem, kaj naj z otrokovo jezo in agresijo – četrtek na Robinu

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down