Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Dve novi električni postelji za otroke v Stari Gori

Ta teden so se v Stari Gori razveselili donacije šempetrskega podjetja Intra Lighting, ki je donacijo v višini 5.000 evrov predala Fundaciji Vrabček upanja. Predaja je potekala na Oddelku za invalidno mladino in rehabilitacijo Stara Gora, saj bodo v Fundaciji denar namenili za nakup dveh električnih postelji, ki bosta izboljšali pogoje pacientov in olajšali delo zdravstvenemu osebju.

Predstojnica oddelka, Sonja Šinigoj Cijan, je ob tem povedala, da je potreba po sodobnejši opremi v novi stavbi je velika. „Tudi število stacioniranih bolnikov je večje od predvidenega ob zasnovi. Poleg tega so otroci majhne otroške posteljice prerasli. Za naše varovance postelja ni le mesto počitka je tudi terapevtski pripomoček. Na sodobnih električnih posteljah lahko prilagajamo naklone, naslone, pregibe in s tem omogočimo osebi, da v njej počiva, sedi in izvaja terapevtske aktivnosti. Obenem se zaradi posebnih blazin tudi preprečujejo preležanine.“

V šempetrski Intri pa so ob tem dodali, da svojo družbeno odgovornost in vpetost v lokalno okolje vrsto let izkazujejo na več področjih, od lani pa tudi z izdatnejšo donacijo ob koncu leta, ki postaja tradicionalna. Letos so tako namesto poslovnih daril, sredstva v višini 5.000 evrov predali za Staro Goro.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Kako čezmejno somestje diha s filmom? V ponedeljek po 11. uri!

Preberi več

Tinder: Ključ do srca? Četrtek po 11.00 uri

Preberi več

Kanin pred prelomnico - to sredo, takoj po 11.!

Preberi več

ROBINOVIH 30: TATJANA MIHELJ - VIP koncert na Radiu Robin

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down