Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Dnevni center in začasne namestitve na Gradišču konec leta

Starejši in njihovi svojci že nestrpno čakajo, da Dom upokojencev Gradišče odpre nov dnevni center in začasne namestitve, ki so jih začeli v prizidku urejati konec lanskega poletja, otvoritev pa je predvidena konec letošnjega leta.

Včeraj je vodstvo doma pridobitev predstavilo zainteresiranim. V.d. direktorja Ljudmila Čibej Boltar:

Nastanjeni bodo lahko največ tri mesece, za sprejem pa je treba oddati podobno dokumentacijo kot za dom. Oblikovane bodo tudi čakalne vrste, saj pričakujejo, da bo povpraševanje presegalo razpoložljive kapacitete. Posebej med dopusti se potrebe še povečajo, saj družine med odsotnostjo nimajo kam namestiti svojih starejših članov.

Kadrovskim potrebam bodo skušali zadostiti tudi z zaposlenimi v domu, prav tako bodo uporabniki novega dnevnega centra lahko vključeni v domske aktivnosti.

Z avgustom bodo na Gradišču dobili novo direktorico Jano Hreščak (na naslovni sliki pred novim prizidkom), ki se že spoznava z novim delovnim mestom. Včeraj je prisluhnila tudi predsedniku Društva upokojencev Branik Alojzu Žeraku, ki je izpostavil željo članov po prostoru za druženje.

Predstavitve novih dejavnosti so po posameznih okoliških krajih predvidene po poletju.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Koraki do uspeha: Martina Alma in Milena Peterc

Preberi več

Novogoriški SNG praznuje kar 2 jubileja

Preberi več

RADIO ROBIN na Festivalu goriške obrti in podjetništva 2024

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down