Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Brezplačni prevozi tudi za starejše Šempetrce in Vrtojbence

Podobno kot že nekatere okoliške občine so se tudi v šempetrsko-vrtojbenski odločili, da starejšim ponudijo brezplačne prevoze, kljub temu da lahko koristijo brezplačni mestni avtobus in imajo precej javnih storitev dosegljivih tudi na območju občine.

Kaj je privedlo občinsko upravo, da uvede še dodatno možnost za večjo mobilnost starejših občanov brez lastnega prevoza, je pojasnil župan Milan Turk:

Sedaj pa ocenjujejo, da lahko to izvedejo z manjšimi stroški, ki jih bodo krili iz proračuna. Včeraj so svetniki združili obe branji odloka, tako da bodo nadaljnji postopki lahko hitreje stekli.

Koristili jih bodo lahko starejši od 65 let od ponedeljka do petka, predvidoma med 8. in 16. uro, vsak največ 20-krat v letu, na prevoz pa se bo treba naročiti vsaj tri dni pred želeno storitvijo. Kot drugod, kjer tovrstne prevoze že nudijo, bodo tudi za Šempetrce in Vrtojbence na voljo za obisk zdravnika, lekarne, javnih ustanov, centra za dnevne aktivnosti, pokopališča, trgovine in drugih nujnih storitev.

(slika je simbolična)

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Na mejo prihajajo Štorje s konfina - v ponedeljek po 11. uri!

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down