Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Bolnišnica bo s pomočjo SENG kupila videolaringoskop

Med podjetji, ki ob koncu leta donirajo sredstva v dobre namene, so tudi Soške elektrarne Nova Gorica in šempetrska Intra lightnig. Slednji so se pridružili projektu prenove pogorelega Krasa in podpisali zavezo za trajnostno obnovo. 5.500 evrov so darovali za nakup več kot 2.000 sadik, njihovi zaposleni pa bodo sodelovali v celodnevni akciji obnove pogorišča. Soške elektrarne Nova Gorica pa svojo novoletno donacijo tradicionalno namenjajo šempetrski bolnišnici.

Vsako leto tradicionalno doniramo 10.000 evrov. Pri tem že več kot 20 let sodelujemo s Splošno bolnišnico dr. Franca Derganca Nova Gorica. To nameravamo tudi v bodoče,“

pravi Radovan Jereb, generalni direktor SENG.

Bolnišnica bo s pomočjo donacije kupila videolaringoskop. Pripomoček potrebujejo v urgentnem centru za težke intubacije, pojasnjuje Dimitrij Klančič, direktor šempetrske bolnišnice:

To je aparatura, ki nam pomaga pri najtežje poškodovanih, ki pridejo s terena za vzpostavitev dihalnih poti, za lažjo izvedbo tega manevra, ki je seveda zelo pomemben, da je hiter, temeljit in da je vzpostavljena dihalna pot pri ogroženem pacientu čim prej.

Klančič še dodaja, da so tovrstne donacije za bolnišnico izjemnega pomena. V letošnjem letu jih je po njegovih besedah vse več:

Podjetniki, gospodarstveniki se odločajo za te donacije in sem jim res zelo hvaležen. V letošnjem letu smo že veliko investirali in tudi ta trenutek je odprtih kar nekaj investicij v nujno medicinsko opremo.“

Med slednjimi je tudi magnetna resonanca, kot je znano, se je aparat pred kratkim pokvaril. Razpis za mobilno magnetno resonanco je v fazi zaključka, v januarju naj bi bil aparat že v bolnišnici, istočasno je pa odprto tudi javno naročilo za stacionarni aparat. Klančič se nadeja, da bodo v roku enega leta težav na račun magnetne resonance zaključene.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down