Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Bio hotel St. Daniel s Krasa med sto najboljšimi v Evropi

Nemška revija Geo Saison je Bio Hotel St. Daniel iz Hruševice na Krasu umestila med sto najboljših hotelov v Evropi. Uvrstili so ga v kategorijo trajnostni razvoj. Lastnika Nina in Miran Prodnik sta projekt začela pred desetimi leti, hotel pa sta odprla tri leta kasneje.

„Hodiva po tisti poti, ki sva si jo na začetku zastavila, ne odstopava od nje, se pravi, da ne kolovrativa levo in desno, ampak ostajamo na naši trajnostni poti. Zadovoljna sva, da nas gostje pri tem podpirajo,“

pravi Nina Prodnik, ki z veseljem poudarja, da se njihovi gostje radi vračajo. Največ jih sicer prihaja iz Avstrije, Nemčije, Belgije in z Nizozemske. Navdušeni so nad naravo, kraško pokrajino in ponudbo njihovih lokalno obarvanih jedi iz ekoloških. lokalnih in sezonskih sestavin. Zakonca Prodnik poudarjata, da imata veliko srečo, ker lahko delata to, kar imata rada.

„In da živimo na območju, ki je še neokrnjeno, ki je ranljivo. To nas dela druagčne. Tu na Krasu nimamo 300 restavracij in 300 kavarn. Imamo jih par in tiste so odlične. In vsi partnerji, s katerimi delujemo na Krasu, delujejo na nivoju kvalitete, ne na nivoju mase. In Kras ostaja še vedno tih, en tak magičen prostor, ki ga v Evropi težko najdeš.“

Nina in Miran Prodnik se povezujeta tudi z lokalnimi ponudniki, saj poudarjata, da je vpetost v lokalno skupnost zelo pomembna. Poleg tega pa dodajata še, da brez predane ekipe takšne zgodbe, kakršna je njihova, ne bi bile tako uspešne.

Foto: Spletna stran Bio hotel St. Daniel

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Inovativna Goriška - sreda 11.00 ura

Preberi več

Na mejo prihajajo Štorje s konfina - v ponedeljek po 11. uri!

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down