Nagrado za najboljšo kuharsko mojstrico na svetu je na letošnji podelitvi Best Chef Awards po mnenju strokovnjakov prejela Ana Roš Stojan iz Hiše Franko v Kobaridu. Letos je tako še nadgradila svoj uspeh, saj se je lani v tem izboru uvrstila na tretje mesto v glavni kategoriji najboljših kuharjev na svetu.
''Občutki so sorazmerno neverjetni, predvsem zato, ker nagrade nisem pričakovala. Pohvala strokovne javnosti je mogoče tisto, kar ti globoko v srcu pomeni največ. Vsake toliko časa se vprašaš, ali hodiš pravo pot. Takšni trenutki tu pokažejo, da je pot prava,'' je izvrstna kuharica povedala za Radio Robin.
V isti sapi je dodala, da Hiša Franko kljub številnim priznanjem na njih ne bo zaspala oz. zastala: ''Trdo bomo delali naprej za še več in za še bolje. Za še več predvsem v pomenu zadovoljstva gostov in postavljanja Slovenije na gastronomski zemljevid sveta.''
Nagrajena sta bila še dva slovenska kuharska mojstra: David Žefran iz restavracije Milka v Kranjski Gori, ki je prejel dva noža, in Luka Košir iz restavracije Grič v Šentjoštu, ki je prejel en nož. Naša sogovornica se lahko pohvali s tremi. Skupina Best Chef Awards je namreč v Dubaju predstavila ocenjevalni sistem s podeljevanjem nožev kot ocen.
Zgodilo se je prvič, da je bila Slovenija na kateri koli od velikih kuharskih lestvic prisotna s kar tremi šefi.