Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Ajdovska Garaža je odprla vrata

V Ajdovščini je zaživela garaža, ki prinaša novo priložnost za mlade in tudi nekoliko starejše ustvarjalce.

Prvenstveno je ta mentorski program namenjen šolarjem zdnje triade osnovne šole in dijakom, je povedal eden izmed pobudnikov projekta in mentorjev Timotej Lemut.

Program Garaža ponuja delovni prostor, kjer bodo na voljo različna orodja za ročno in strojno izdelavo izdelkov, strokovno mentorsko vodenje ter predajanje znanja, ki v mladih spodbuja kreativno mišljenje in jih hkrati povezuje z lokalnim gospodarstvom. Domači podjetniki so garažo napolnili z različnimi orodji, da bodo mladi lahko uresničevali svoje zamisli.

Brezplačen program Garaža bo potekal enkrat na teden, v popoldanskem času in se bo izvajal pod prostovoljnim mentorstvom študentov tehnični smeri. Ajdovska občina je v ta namen namenila prostore, je povedal župan Tadej Beočanin:

Uporabniki Garaže bodo lahko obdelovali različne materiale, kot so les, kovina in plastika, izdelovali elektronska vezja, modelirali in delali s 3D tiskalnikom, izvajali avtomatizacijo s sistemi Arduino in Red Pitaya, programirali ter spoznavali osnove fizikalnih, biokemijskih in kemijskih principov.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

V ponedeljek med 11 in 12.: Začetek obnove mreže protipožarnih prometnic na Goriškem Krasu

Preberi več

Koraki do uspeha: Davorin Mesesnel in Rajko Bajc

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down