Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Ajdovci zavzeli tron med letnimi kopališči v Sloveniji

Predlani tretji, lani drugi, letos pa je letno kopališče Ajdovščina zavzelo prvo mesto v kategoriji Naj kopališče 2021.

V sodelovanju s 6 slovenskimi radijskimi postajami so lahko uporabniki kopališč po državi glasovali za naj kopališče, pri čemer se ocenjuje urejenost, udobje, čistočo, prijaznost zaposlenih in dobro počutje obiskovalcev. Nagrado je včeraj prevzel direktor javnega zavoda za šport, Uroš Pintar

V tej sezoni so beležili več kot 22.000 obiskovalcev, s čimer so glede na covid omejitve, zelo zadovoljni.

na drugo mesto se je letos uvrstilo Letno kopališče Celje in na tretje Mariborski otok.

Akcija sicer poteka že 31. leto zapred, glasovanje prek spletne strani www.najkopalisce.si, je potekalo med 12. junijem in 15. septembrom. Priznanja naboljšim so včeraj podelili v Mariboru, v šestih kategorijah. V kategoriji naravnih kopališč je slavila Velenjsko plaža, drugo mesto je pripadlo Simonovemu zalivu, tretje pa kopališču Talaso Strunjan. V kategoriji letnih kopališč so kopalci največ glasov namenili Letnemu kopališču Ajdovščina, na drugo mesto se je uvrstilo Letno kopališče Celje in na tretje Mariborski otok.

Zmagovalec kategorije pokritih bazenskih kopališč je ponovno ljubljansko Vodno mesto Atlantis, na drugem mestu je Vodni park Bohinj, na tretjem mestu je pristal Aquapark Žusterna. V kategoriji malih termalnih kopališč so najvče glasov zbrale Terme Paradiso, pred Termami Cerkno in Termami Snovik. Med srednje velikimi termalnimi kopališči so prva tri mesta zasedle Bioterme Mala Nedelja, Terme Vivat in Thermana park Laško. Najboljše veliko termalno kopališče je postalo kopališče Aqualuna Terme Olimia, drugo Terme 3000, tretje pa Termalna riviera Terme Čatež.

(Foto: JZ za šport Ajdovščina)

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Končno do vode iz Mrzleka - to sredo - takoj po 11.!

Preberi več
Ne zamudi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down