Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Župan Humar: „Dirke ni konec, etapna zmaga pa je tukaj“

Popolnega miru na Krasu tudi danes še ni. Kar nekaj manjših, a zelo razdrobljenih, žarišč neprestano izziva gasilce, ki imajo tudi pomoč obeh helikopterjev slovenske vojske ter letala Pilatus.

Intervencijski štab zelo pozorno spremlja tudi dogajanje na italijanski strani, saj ob južnem vetru obstaja nevarnost da bi se ogenj razširil tudi na slovensko območje, zlasti na težko dostopnem terenu na Kremenjaku in proti Novi vasi. Veliko pozornost pa še naprej usmerjajo v severno pobočje Trstelja in okolice.

Vodja operativnih sil Sebastjan Kozar (na sliki spodaj z novinarko Vanjo Trkman) je povedal, da je na terenu 325 gasilcev.

Skupno se je doslej v več kot teden dni trajajoči intervenciji zvrstilo že 10.000 gasilcev, vseskozi pa so prisotni domači iz kostanjeviškega prostovoljnega društva, od koder prihaja tudi Erik Spačal:

Vodja zračnih sil Andrej Rogelja je povedal, da so s termo kamerami pregledali celotno požarišče.

Nekaj številk iz logističnega centra v Opatjem selu je to popoldne podal Dean Bizjak, poveljnik CZ Miren- Kostanjevica:

Mirensko-kostanjeviški župan Mauricij Humar je zadnje stanje opisal s precejšnjim olajšanjem.

Sekačev danes ni več na terenu, je povedal Boštjan Košiček iz Zavoda za gozdove, kjer popisujejo, kaj je bilo postorjeno v preteklih dneh.

Župan sosednje občine Renče-Vogrsko Tarik Žigon je danes ocenil, da so krajani, ki so se po evakuaciji vrnili na svoje domove, sedaj veliko bolj pomirjeni.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Na mejo prihajajo Štorje s konfina - v ponedeljek po 11. uri!

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down