Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Zelo velika požarna ogroženost naravnega okolja tudi od Nove Gorice do Komna

Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje z 20. julijem razglaša zelo veliko požarno ogroženost v večjem delu Primorske. Je pa povsod po državi je v naravnem okolju poleg požiganja in odmetavanja gorečih ali drugih predmetov ali snovi, ki lahko povzročijo požar, prepovedano tudi kuriti, požigati na območjih ob infrastrukturnih objektih, kuriti kresove, izven pozidanih površin uporabljati predmete, naprave ali izvajati aktivnosti, ki lahko povzročijo požar ter izvajati ognjemete.

Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje z 20. julijem razglaša zelo veliko požarno ogroženost naravnega okolja na območju Izpostave Uprave Nova Gorica v občinah: Nova Gorica, Kanal, Brda, Šempeter-Vrtojba, Miren-Kostanjevica, Renče-Vogrsko, Ajdovščina in Vipava, na območju Izpostave Uprave Postojna v občinah: Hrpelje-Kozina, Divača, Sežana, Komen, Postojna, Ilirska Bistrica in Pivka ter na območju Izpostave Uprave Koper v občinah: Ankaran, Izola, Koper in Piran.

Tudi drugod po državi pa je požarna ogroženost velika, zato Uprava z jutrišnjem dnem razglasaša veliko požarno ogroženost naravnega okolja.

Nad spoštovanje razglasa oziroma upoštevanjem prepovedi bosta bdela Inšpektorat Republike
Slovenije za varstvo pred naravnimi in drugimi nesrečami in Policija, ki bosta izvajala poostren nadzor.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Inovativna Goriška - sreda 11.00 ura

Preberi več

Na mejo prihajajo Štorje s konfina - v ponedeljek po 11. uri!

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down