Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Zdravstvene storitve iz najetih prostorov na novo lokacijo nad banko?

Novogoriški mestni svetniki so včeraj sprejeli ponudbo družbe za trgovanje z lastnimi nepremičninami Alos Re in odobrili nakup dela stavbe in parkirišča za Novo KBM v Kidričevi ulici v Novi Gorici, za kar bo občina uveljavila predkupno pravico in odštela okrog dva milijona evrov.

Dobro polovico bosta prispevala zdravstveni dom osnovno varstvo in zobozdravstvo, ki bosta v te prostore preselila nekatere svoje dejavnosti oz. upravo. Če bo kupoprodajna pogodba podpisana, direktor zobozdravstva Darko Tomšič napoveduje selitev uprave iz Kromberka na novo lokacijo.

Osnovno varstvo pa bi nad bančno poslovalnico v dve nadstropji umestilo Center za krepitev zdravja in najverjetneje tudi Center za duševno zdravje otrok in mladine ter odraslih ali pa morda tudi svojo upravo, napoveduje direktorica Petra Kokoravec:

Glede na pomisleke, da bi bili ločeni od matične stavbe v Gradnikovi ulici, odvrača:

Svet zavoda ZD–osnovno varstvo je v torek odobril 1,5 milijona evrov iz presežka zadnjih treh let za nakup in adaptacijo prostorov v Kidričevi ulici, medtem ko se svet zobozdravstvenega zavoda ni uspel tako hitro sestati, saj je ponudba prispela pred tednom dni, in naj bi sredstva odobril do konca maja, kot je včeraj dejal Tomšič, zato je ta delež poleg svojega v proračunu včeraj zagotovila občina z dobrim milijonom zadolžitve.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Inovativna Goriška - sreda 11.00 ura

Preberi več

Na mejo prihajajo Štorje s konfina - v ponedeljek po 11. uri!

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down