Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Zanimanja za začasne namestitve v Domu upokojencev Gradišče je še pred odprtjem prizidka veliko

Prizidek k Domu upokojencev Gradišče

Prizidek ob domu upokojencev v Gradišču nad Prvačino je te dni prestal tehnični pregled. Gradnja je torej v končni fazi, sledi še nameščanje opreme in odprtje, ki bo predvidoma v decembru. V novogradnji bo deset mest za začasne namestitve starejših oseb, v dnevnem centru pa bodo lahko sprejeli štirinajst uporabnikov.

Direktorica Doma upokojencev Gradišče, Jana Hreščak: „Opažamo že veliko klicev potencialnih uporabnikov oziroma prosilcev za sprejem za dom, ki povprašujejo že tudi po temu. Vse te prošnje beležimo in z vsemi smo dogovorjeni, da jih bomo postopoma, ko bo prišlo do otvoritve, tik pred tudi poklicali in jih obvestili. Pričakujemo, da bo po začasnih namestitvah veliko povpraševanje, ker je to pomembna oblika namestitve, katere pri nas zelo primanjkuje. V regiji je te možnosti žal malo.“

Potreb je po besedah direktorice vedno več. Še zlasti v primerih, ko pride pri starejših do nenadnega poslabšanja stanja ali po odpustu iz bolnišnične oskrbe, ko starejše osebe še ne zmorejo samostojno živeti v domačem okolju.

Takšna možnost namestitve pa je zelo pomembna tudi za svojce: „Ki velikokrat potrebujejo oddih, ki skrbijo za starejše osebe, velikokrat tudi za osebe z demenco in bi si želeli vzeti nekaj dni zase, različne oblike oskrbe na domu pa ne pokrivajo 24-urnih potreb. Menimo, da bo to zelo dobra rešitev tudi za svojce.“

Celotna naložba v vzpostavitev dnevnega centra in začasnih namestitev znaša dober milijon evrov, investicija je v celoti financirana iz sredstev Evropskega sklada za regionalni razvoj. Novost bo zahtevala tudi nove zapsolitve, zato v Domu upokojencev Gradišče že iščejo ustrezen kader.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Inovativna Goriška - sreda 11.00 ura

Preberi več

Na mejo prihajajo Štorje s konfina - v ponedeljek po 11. uri!

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down