Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško

Za plačilo parkirnine v Novi Gorici ni treba niti iz avta niti iskati drobiža

Tudi v Novi Gorici je od začetka meseca na voljo tako imenovano digitalno plačevanje parkirnine ali Easy park, ki ga uporabljajo že v 15 evropskih državah, tudi v sosednji Italiji in Avstriji. Glavna prednost omenjenega sistema je v enostavni in udobni uporabi, pravi Vasja Medvešček, direktor novogoriškega podjetja mestne storitve:

„Si v avtu, enostavno odpreš aplikacijo, ni ti treba niti iti v trafiko po talon, niti na parkomat in iskati drobiža. Ko si na primer na sestanku in ti parkirnina poteče, dobiš obvestilo nekaj minut prej in si lahko parkirnino zopet z aplikacijo iz bara ali iz pisarne podaljšaš.“

Način plačila parkirnine uporabnik izbere ob namestitvi aplikacije, omogočeno je plačilo s kreditno kartico ali preko SMS sporočil. Digitalno plačevanje parkirnine je možno na vseh plačljivih parkirnih mestih v Novi Gorici. Po podatkih mestnih storitev ga koristi okoli 50 uporabnikov na dan, tretjina je tujcev, tretjina so uporabniki iz drugih slovenskih mest, kjer že imajo easy park, ostalo so domačini.

„Najmanjša enota je ena ura. Če pa si eno uro in eno minuto, plačaš pač eno uro in eno minuto. Druga prednost pa je ta, da gre za negotovinsko plačevanje.“

Plačevanje parkirnine z aplikacijo Easy park je 15 odstotkov dražje, prednost pa je v tem, da po pretečeni eni uri uporabnik plača parkirnino le za toliko časa, kolikor dejansko parkira. V Novi Gorici so sicer še vedno na voljo vse dosedanje oblIke plačevanja parkirnine.

Deli z drugimi:
Aktualno

5 dobrih novic iz domačih krajev... ta petek po 11ih

Preberi več

Dan tehnične kulture in Radio Robin V ŽIVO

Preberi več

NAGRADNA IGRA: ABONMA ZA OTROKE

Preberi več

Volitve predsednika RS 2022 in LOKALNE VOLITVE 2022 - pravila oglaševanja

Preberi več
Ne zamudi
Podkasti Radia Robin
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down