Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Z novostmi lažje do storitev zavoda za zaposlovanje

Na področju zaposlovanja je bilo preteklo leto uspešno, k čemur so pripomogli interventni ukrepi, je ocenila direktorica novogoriške območne službe Zavoda RS za zaposlovanje Tanja Cink in navedla novosti, ki predstavljajo pomemben mejnih pri poslovanju s strankami:

Na ta način lahko podpisujejo vloge za prijavo v evidenco, za pridobitev pravice do denarnega nadomestila, kot tudi zaposlitveni načrt, s čimer je omogočeno osnovno karierno svetovanje v celoti na daljavo. Zavod se je priključil tudi novemu projektu za delo s težje zaposljivimi.

Novogoriški zavod je v začetku leta pridobil tudi priznanje za uvajanje sistema kakovosti. Največje zadovoljstvo pa so po besedah Cinkove zadovoljni nekdanji iskalci zaposlitve, ki so se bodisi samozaposlili bodisi našli drugo obliko zaposlitve. Med njimi so svojo izkušnjo delili Neža Pavšič, Marko Mikulin, Lejla Kolman Batagelj in Miloš Likar, ki so našli oz. si ustvarili nove delovne priložnosti:

Tako je Miloš Likar po izgubi službe, zaprtju lastne dejavnosti in skoraj sedmih letih iskanja ustreznega dela prek javnih del prišel do redne zaposlitve na ajdovski osnovni šoli.

Ob tem pa delodajalci izpostavljajo tudi svoje omejitve in potrebe na trgu dela, ki se pogosto razhajajo z razpoložljivo delovno silo, zato ostaja prav zmanjšanje strukturnega neskladja eden glavnih izzivov Zavoda tudi v letošnjem letu.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

V ponedeljek med 11 in 12.: Začetek obnove mreže protipožarnih prometnic na Goriškem Krasu

Preberi več

Koraki do uspeha: Davorin Mesesnel in Rajko Bajc

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down