Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

V Tolminu trije kandidati v boj za župansko mesto

V občini Tolmin se bodo, kot kaže, za županski mandat potegovali trije kandidati. Kot prvi je že marca kandidaturo napovedal Oton Bratuž iz SDS, v ponedeljek je odločitev, da se poda v tekmo za nasledstvo dolgoletnega župana Uroša Brežana, objavila Maša Klavora. Županskega kandidata se pričakuje tudi iz vrst SD, po še neuradnih informacijah bo to Alen Červ.

Maša Klavora, v javnosti poznana kot dolgoletna direktorica Fundacije Poti miru v Posočju,je podžupanja občine Tolmin, ki od junija opravlja funkcijo županje. Uroš Brežan je bil namreč takrat imenovan za ministra za okolje in prostor v aktualni vladi in mu je zato prenehal mandat župana Občine Tolmin.

Maša Klavora, tako pojasnjuje svojo odločitev:

Po dolgem in tehtnem premisleku in po vseh izkušnjah, ki sem si jih nabrala v tem poletju, pa tudi na podlagi vseh ostalih življenjskih izkušenj, sem se odločila, da sem pripravljena postati kandidatka za županjo Občine Tolmin.“

Klavora še dodaja, da bo neodvisna kandidatka, obenem napoveduje tudi ustanovitev nestrankarske liste za občinski svet. Program in listo bo skupaj s podporniki sestavila v nadaljevanju, že sedaj pa napoveduje nadaljevanje že odobrenih projektov, ki so se začeli izvajati že v letošnjem letu.

Občina Tolmin je v letošnjem letu dobila kar nekaj projektov iz načrta za okrevanje in odpornost, ki se bodo izvajali v naslednjih dveh, treh letih: od prenove zdravstvenega doma, Kozlovega roba, izgradnje več stanovanj, rezultate dveh projektov še pričakujemo, tako da to so kar veliki investicijski projekti, ki bodo v naslednjih dveh, treh letih imeli seveda pomembno težo.“

Obenem pa, dodaja Maša Klavora, bodo skušali za druge večje projekte dobiti sredtsva iz različnih, ne le občinskih virov.

Kandidaturo je uradno potrdil tudi Oton Bratuž iz SDS, ki ima za seboj dva svetniška mandata v tolminskem občinskem svetu:

Mislim, da je Občina Tolmin v zadnjih osmih oz. v zadnjih štirih letih nekoliko „padla“. Mislim, da se je treba ponovno dvigniti in narekovat drug tempo, mogoče tudi z drugimi usmeritvami. Bolj podrobno pa bom te zadeve predstavil v volilni kampanji.“

Tretji kandidat za župana v Občini Tolmin naj bi bil po naših informacijah Alen Červ iz SD, ki je trenutno zaposlen na Ministrstvu za okolje in prostor.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Ne vem, kaj naj z otrokovo jezo in agresijo – četrtek na Robinu

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down