Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

V šempetrsko bolnišnico vdrle okužbe med paciente in zaposlene

Kljub rednemu testiranju ob sprejemu v bolnišnico je okužba s covidom-19 ponovno vdrla v šempetrsko bolnišnico, kjer je trenutno v izolaciji 18 pacientov, a pri nobenem covid-19 ni vodilna diagnoza, nam je danes povedal direktor Dimitrij Klančič:

Kot napoveduje Klančič, bodo testiranje še okrepili, zlasti pri pacientih, ki so bili v bolj tveganih stikih, bodo hitre teste opravljali vsak dan, pri ostalih pa najmanj na 48 ur.

Včeraj je imela sicer več okužb južna Primorska kot severna. Vse občine v Goriški regiji so beležile nove primere covida-19, skupaj 141, med temi je bil vsak tretji v Novi Gorici, 30 so jih potrdili na Ajdovskem, 10 testov pa je bilo pozitivnih v Kanalu. Najmanj okužb – le po eno so odkrili na Bovškem in Kobariškem. V Obalno-kraški so včeraj našteli 156 novih okužb, le eno v Komnu in dve v Sežani.

Število okuženih v Sloveniji, ki se po številu okuženih bliža evropskemu povprečju, je največje v starostni skupini med 15 in 45 let. Rast okužb lahko pričakujemo še naslednje štiri tedne, je dejala namestnica predstojnika Centra za nalezljive bolezni Nuška Čakš Jager.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Startup studio: Proces inoviranja s Taro Brus

Preberi več

Nasilje otrok in mladostnikov – četrtek po 11.00 uri

Preberi več

Radio Robin na Goriškem teku in hoji za upanje

Preberi več

RADIO ROBIN V ŽIVO NA INCASTRI 2023

Preberi več
Ne zamudi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down