Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

V novogoriški občini bo šolski prag v četrtek prvič prestopilo 287 prvošolcev

V četrtek, 1. septembra bo šolski zvonec prvič zazvonil za 287 prvošolcev, to pomeni, da se število v primerjavi z lanskim šolskim letom povečuje za šest učencev. Koliko otrok je vpisanih v novogoriške vrtce in osnovne šole pojasnjuje Marinka Saksida, vodja oddelka za družbene dejavnosti na novogoriški mestni občini:

"S prvim septembrom v vrtce v naši občini vstopa 1.089 otrok, to je 20 več kot lani. Otroci bodo razporejeni v 64 oddelkov, kar je en oddelek manj kot lani.“

V okviru Osnovne šole Kozara se bo z novim šolskim letom organiziral dodatni razvojni oddelek v prostorih enote Kekec. V četrtek se odpirajo tudi vrata v osmih osnovnih šolah v občini:

„V osnovne šole s prvim septembrom vstopa 2.960 učencev, to je en otrok več kot lani. Organizirani pa bodo v 149 oddelkih, kar so štirje oddelki več kot lani“.

V novogoriški Glasbeni šoli, ki ima podružnico v Šempetru pri Gorici bo vključenih 640 učencev v 34 oddelkih. Za investicije v šole in vrtce bo novogoriška mestna občina letos namenila 4,5 milijona evrov.

Na fotografiji: Osnovna šola Frana Erjavca v Novi Gorici

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Na mejo prihajajo Štorje s konfina - v ponedeljek po 11. uri!

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down