Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Upajo, da privabijo še kakšnega novega kandidata

Znova se, kot kaže, zapleta pri imenovanju direktorja Goriškega muzeja. Sedanjemu direktorju, Vladimirju Peruničiču se 5-letni mandat izteka v začetku maja, na javni razpis, ki je bil objavljen 3. januarja, se je prijavilo 6 kandidatov, od tega sta bili dve prijavi nepopolni. A tudi med ostalimi kadrovska komisija ni izbrala nobenega, zato bodo razpis ponovili.

Kadrovska komisija mestnega sveta je v izbirnem postopku obravnavala štiri kandidate. Po prejemu mnenja Sveta zavoda in strokovnega sveta zavoda je z njimi opravila razgovor, 15. februarja pa sprejela odločitev, da se ne izbere noben od prijavljenih kandidatov in da se postopek javnega razpisa ponovi. „Takšno odločitev je Komisija sprejela na podlagi opravljenega glasovanja, v katerem nobeden od kandidatov ni prejel potrebne podpore članov Komisije,” so ob tem zapisali v Kadrovski komisiji.

Spomnimo, da je imenovanje direktorja pred petimi leti razburkalo mestni svet, več pomislekov je glede imenovanja Peruničiča, ki je bil zaposlen kot županov svetovalec za investicije, imela takratna opozicija, ki ima sedaj večino v kadrovski komisiji. Tudi župan Klemen Miklavič je – ob pomembni vlogi, ki jo bo muzej igral pri projektu Evropska prestolnica kulture - dejal: „V tem trenutku imamo zelo nizek obisk muzeja, tudi pred korono je bil nizek, vidimo v okolici muzeja, na primer, v Kobaridu, v Ljubljani, ki imajo zelo velik obisk. Pričakujemo, da bomo modernizirali muzej in s tem pripravili za sprejem gostov Evropske prestolnice kulture.“

Predsednica Komisije, Maja Erjavec, pa nam je pisno, poleg uradne obrazložitve, sporočila: “Osebno menim, da je odločitvi Komisije zlasti botrovala povezanost kandidatur obeh postopkov imenovanj, ki sta tekla istočasno, torej direktorja javnega zavoda Goriški muzej Kromberk - Nova Gorica ter direktorja javnega zavoda GO!2025 – Evropska prestolnica kulture, Nova Gorica, hkrati pa tudi pomen obeh navedenih funkcij, ki imata iz vidika projekta EPK izjemno težo. Muzej je eden od glavnih akterjev in promotorjev projekta EPK, zato je odgovornost za izbiro direktorja toliko večja. Komisija je za odlično kandidatko dr. Kajo Širok predlagala imenovanje na delovno mesto direktorice zavoda GO!2025, saj je soglasno ocenila, da je glede na njene kvalifikacije in strokovnost najboljša izbira za projekt EPK, kateremu je potrebno stabilno in strokovno vodenje zagotoviti čim prej, posledično smo se odločili postopek izbire vodstva muzeja, kjer nas preostali kandidati niso dovolj prepričali, ponoviti. Upam, da bomo k novemu razpisu uspeli privabiti še kakšnega novega kandidata.”

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

V ponedeljek med 11 in 12.: Začetek obnove mreže protipožarnih prometnic na Goriškem Krasu

Preberi več

Koraki do uspeha: Davorin Mesesnel in Rajko Bajc

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down