Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Trio kraških znamenitosti: „Tukaj smo vsi zmagovalci“

S podpisom sporazuma so se Kobilarna Lipica, Park Škocjanske jame in Park vojaške zgodovine Pivka zavezali k nadaljnjemu sodelovanju pod blagovno znamko Trio kraških znamenitosti. Leta 2016 prvič podpisani sporazum so tokrat nadgradili, je povedala direktorica Holdinga Kobilarna Lipica Tatjana Vošinek Pucer:

Pod blagovno znamko Trio kraških znamenitosti vse tri destinacije skupaj nastopajo na mednarodnih turističnih sejmih in skupno predstavljajo turistično destinacijo Kras. Obiskovalcem, ki jih želijo zadržati na Krasu več kot le en dan, ponujajo 25-odstotni popust pri nakupu vstopnice za drugo in tretjo znamenitost.

Koristi sodelovanja so sicer večje, je poudaril direktor Parka Škocjanske jame Stojan Ščuka:

Na Kras se vračajo tradicionalni gostje tudi iz tujine, prav tako je ponovno vse več skupinskih obiskov. Direktorica Holdinga Kobilarne Lipica je napovedala nedeljsko praznovanje, ko pripravljajo tradicionalni Dan lipicanca, včeraj pa so v Lipici začeli snemati film o usodi lipicancev med drugo svetovno vojno in vlogi ameriškega generala Georgea S. Pattona pri njihovem reševanju.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Stoletni park ob vili Rafut s sodobnimi elementi - v ponedeljek med 11. in 12. uro

Preberi več
Ne zamudi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down