Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Štipendije za športnike, prenovljeni programi in druge novosti čakajo študente UNG

Ta petek in sobota sta pomembna za devetošolce, ki bodo lahko spoznali srednješolske programe, informativna dneva pa pripravlja tudi Univerza v Novi Gorici, ki jo bodo bodoči študenti ponovno lahko obiskali v živo, in sicer v Novi Gorici, Ajdovščini, Vipavi in Ljubljani.

Za prihodnje akademsko leto lahko izbirajo med sedmimi dodiplomskimi, devetimi magistrskimi in osmimi doktorskimi študijskimi programi. Prorektorica za izobraževanje in umetnost Penka Stateva.

Vpis se prične v torek, 15. februarja. Katere so letošnje novosti na novogoriški univerzi?

Fundacija Univerze v Novi Gorici pa bo po novem od študijskega leta 2022/23 razpisala štipendije za študente športnike, ki dosegajo nadpovprečne rezultate. Prorektorica Stateva izpostavlja še nekatere spremembe:

Obenem pa uvaja specifične vsebine s področja digitalne humanistike. Poleg predstavitev svojih programov je Univerza pripravila tematska predavanja, pogovore s študenti in vodene oglede raziskovalnih laboratorijev v Ajdovščini jutri ob 9. in 15. uri ter v soboto ob 10h.

Univerza v Novi Gorici sicer izobražuje 370 študentov iz več kot 40 držav, tako da jih polovica prihaja iz tujine. Po podatkih Kariernega centra jih 95 odstotkov v enem letu po opravljeni diplomi najde zaposlitev.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down