Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Skoki v Kanal privabili mednarodno zasedbo in lepo število obiskovalcev

Most na Soči in Kanal sta konec tedna gostila že tradicionalne skoke, ki so se v Kanal vrnili po dveh letih premora. Po oceni organizatorjev iz Turističnega društva Kanal ob Soči, si je skoke s 17-metrskega mostu ogledalo okrog 2500 obiskovalcev.

Predsednik Branko Dolenc: "Smo zelo zadovoljni, v Turističnem društvu Kanal ob Soči smo si prizadevali, da bi to leto organizirali res vrhunske skoke, in to nam je uspelo. Uspelo nam je po udeležbi skakalcev, bili so skakalci iz 8 držav, in to zelo dobri, in pa po številu obiskovalcev - skale ob kanalski Soči so bile polne."

Prepričljivo je figurativne skoke osvojil 42-letni danski športni pedagog in nekdanji gimnastičar, Jimmi Andersen, ki je v soboto zmagal že na Mostu na Soči.

Kot je povedal, je že pred tem večkrat obiskal Slovenijo, udeležba na tekmovanju v skokih pa je že nekaj let bila na seznamu želja. »Ja, zelo sem zadovoljen, saj je bilo kar nekaj dobrih skakalcev, tako da sem se moral potruditi za zmago. Lepo je biti tukaj in imeti to priložnost, ker je zelo lepo okolje, prijazni ljudi in dobro vzdušje, vse mi je všeč.«

Za danskim tekmovalcem, je drugo mesto osvojil že standardni udeleženec skokov, Aleš Krničnik, na tretje mesto pa je, kot dan pred tem na Mostu, pripadlo že 47-letni Lauri Rose Dauffenbach, Američanki, ki se že vrsto leto udeležuje obeh prireditev. V kategoriji lastovk je medtem žirijo prepričal Evald Krnić pred Markom Pavlovićem in Elvirjem Kovačevičem.

Na Mostu na Soči so v soboto izvedli 12. skoke z višin za slovenski pokal. V  figurativnih skokih je skočilo 18 tekmovalcev iz 8 držav, slavil je Danec Andersen, drugi je bil Marko Pavlović iz Srbije, tretja pa je Američanka Dauffenbachova.

(Skok 47-letne Američanke)

Za navdušenje med gledalci je poskrbel še ne 10-letni Peter Pavšič iz Slapa ob Idrijci, ki je pri lastovkah predse spustil precej starejša Marka Pavlovića iz Srbije, in drugouvrščenega Vedada Bašića iz Bosne in Hercegovine. 

(Naslovna foto: Nejc Marković)

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Vzgoja malih otrok z dr. Vesno Vuk Godina. Ta četrtek.

Preberi več

ŠPORTNE IGRE MLADIH IN RADIO ROBIN

Preberi več

Prihaja do razkola v destinaciji Nova Gorica in Vipavska dolina? To sredo med 11. in 12.!

Preberi več

Koraki do uspeha: Davorin Mesesnel in Rajko Bajc

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down