Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Šempetrska bolnišnica v novo leto s presežkom in nedoseženimi cilji

Šempetrska bolnišnica je leto 2021 zaključila s skoraj šestimi milijoni evrov presežka. Na računu pa ob koncu leta ni ostal le denar, ampak so v letošnje leto prenesli tudi nekatere neizpolnjene načrte. Predsednica sveta zavoda Metka Jelinčič Maraž je po včerajšnji seji povedala.

K pozitivnemu poslovanju je pripomoglo predvsem to, da so v šempetrski bolnišnici uspeli izvesti precejšnje število programov. Kaj je še botrovalo takim rezultatom?

Prav zato so člani sveta zavoda potrdili tudi predloge nagrad delovne uspešnosti za vodstvo bolnišnice za uspešno vodenje v preteklem letu, ko se je vodstvo sicer zamenjalo. Tako prejšnji kot sedanji direktor, strokovna direktorica in pomočnica direktorja za zdravstveno nego bodo s tega naslova skupaj prejeli 2.000 evrov bruto, je pojasnil direktor Dimitrij Klančič in dodal, da bodo poskušali opraviti kar največ zaostalega dela zaradi epidemije in skrbi za covidne bolnike.

Zaostanki so vidni tudi na tistih področjih, kjer imajo težave tudi z medicinsko opremo. Tako so začeli postopek nakupa novega aparata za magnetno resonanco, saj se jim je sedanji in edini pokvaril.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down