Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Še letos parkirnina pri šempetrski bolnišnici?

Parkiranje pri šempetrski bolnišnici je že vrsto let težava, ki so jo v preteklosti bolj ali manj že skušali nasloviti z dodatnimi parkirišči, govora je bilo tudi o plačilu parkirnine, ki ga je kot sanacijski ukrep napovedal nekdanji začasni prvi mož Ernest Gortan.

Tudi sedanje vodstvo bo zagrizlo v ta oreh, kot je pojasnil direktor Dimitrij Klančič, se bo urejala celotna zunanja okolica šempetrske bolnišnice, po fazah. V prvi fazi bodo uvedli parkirne zapornice in tudi parkirnino. „Tudi parkirišče je eden izmed strateških ciljev letošnjega leta. Žal, tako kot v gospodinjstvih ali doma čutimo podražitve, se tudi bolnišnica ali naš zavod temu ne more izogniti, tako da, ko govorimo o investicijah ali kakršnikoli nabavah. Tudi prvi izračuni, prve ponudbe za področje parkirišča, kažejo, da gre tudi tu za podražitve.“

Za prvo fazo, ki jo nameravajo izvesti še v letošnjem letu, bodo namenili okvirno 370.000 evrov. V naslednjih fazah bodo postopno urejali zunanje površine, vključno z večanjem parkirnih mest, je še pojasnil.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Inovativna Goriška - sreda 11.00 ura

Preberi več

Na mejo prihajajo Štorje s konfina - v ponedeljek po 11. uri!

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down