Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Se Goriški obetata dva ministra?

Predsednik Gibanja Svoboda Robert Golob bo danes naredil konec ugibanjem o ministrih nove vlade, saj bo predstavil imena, ki so jih uskladili v koalicijskih pogajanjih. V ministrski ekipi naj bi enega od resorjev prevzel nekdanji novogoriški župan Matej Arčon, po navedbah nekaterih medijev naj bi prevzel vodenje ministrstva za Slovence v zamejstvu in po svetu.

V tem primeru bi Arčona, ki je bila na volitvah v Novi Gorici izvoljen za poslanca zamenjal kandidat Svobode iz Postojne, Aleksander Prosen. Goriška bi tako dobila ministra, izgubila pa enega poslanca s tega območja. Zdravstveni resor naj bi prevzel Danijel Bešič Loredan, nekdanji vodja oddelka za ortopedijo v šempetrski bolnišnici, med potencialnimi novimi ministri je tudi tolminski župan Uroš Brežan, ki je na aprilskih volitvah nabiral glasove za Golobovo stranko, a ni bil izvoljen v parlament, ki se bo na konstitutivni seji sicer sestal ta petek.

Če bo Brežan zasedel ministrski položaj, bi prišlo do zamenjave v vodstvu občine Tolmin, saj bi do lokalnih volitev konec leta občino vodil eden od podžupanov, Brežan pa bi predčasno zaključil svoj četrti zaporedni županski mandat. Omenja se ga kot morebitnega ministra, pristojnega za okolje, ki se bo v Golobovi vladi predvidoma preimenovalo v ministrstvo za naravne vire in prostor.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Inovativna Goriška - sreda 11.00 ura

Preberi več

Na mejo prihajajo Štorje s konfina - v ponedeljek po 11. uri!

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down