Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Še en goriški kader v Golobovo vlado

Tudi ravnatelj novogoriške Glasbene šole, Sandi Vrabec, odhaja v Ljubljano. Z naslednjim tednom bo nastopil kot sekretar v kabinetu ministra za izobraževanje Igorja Papiča.

Svet zavoda ga je na njegovo prošnjo že razrešil s funkcije ravnatelja ter imenoval dosedanjega pomočnika Alessandra Slugo za vršilca dolžnosti funkcije ravnatelja. Vrabec Glasbeno šolo Nova Gorica zapušča sredi svojega drugega petletnega mandata, je sicer tudi član stranke Gibanje Svoboda, še pred začetkom poletja pa se je njegovo ime omenjalo v povezavi s kandidaturo za župana novogoriške občine.

Kot je potrdil, ob novi službi ne bo kandidiral za župana: "Enako pa tudi drži, da ostajam v tej ožji ekipi lokalnega Gibanja Svoboda, ki se zelo intenzivno pripravlja na lokalne volitve in lahko že sedaj napovem, da se bo v kratkem tudi uradno napovedal naš kandidat."

Neuradno gre za Sama Turela, direktorja novogoriškega sodišča, kar pa Vrabec še ni potrdil. Kakšni izzivi ga čakajo v kabinetu ministra za izobraževanje? "Ponudba je prišla s strani državnega sekretarja, dr. Darja Felde, ki je nenazadnje predviden kot bodoči minister za izobraževanje, ko se bi predvidoma ministrstrstvo delilo na dva resorja in bi on prevzel ministrstvo, tako da bo moja naloga ravno sodelovanje z dr. Feldo na področju predšolske vzgoje, osnovnega šolstva, glasbenega šolstva, srednjega šolstva in vse ostalo, kar pač ni v domeni visokošolskega izobraževanja."

Ponudba predstavlja dodatni izziv, ki bo omogočil širši pogled na tematiko izobraževanja, šolstva, dela pa bo veliko, dodaja Vrabec. Z državnim sekretarjem sta že govorila o perečih temah, kot so NPZ-ji, matura, ureditev statusa učitelja ter tekoča problematika.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Inovativna Goriška - sreda 11.00 ura

Preberi več

Na mejo prihajajo Štorje s konfina - v ponedeljek po 11. uri!

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down