Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško

Razrešenega Prelca na čelu Doma na Krasu zamenjala Nevenka Ražman

V. d. direktorica Doma na Krasu je 4. marca postala Nevenka Ražman. Prejšnjega direktorja Matjaža Prelca so zaradi očitkov o prepočasnem in slabem izvajanju deinstitucionalizacije javnega zavoda slabo leto pred koncem mandata razrešili. Ražmanova pa želi zdaj kar najhitreje uresničiti ta projekt.

Zato so včeraj v Dutovljah gostili skupino strokovnjakov iz usmerjevalne skupine za ta projekt, za katerega so pred časom pridobili evropska sredstva v višini dobrih devet milijonov evrov. Andreja Rafaeli iz Inštituta RS za socialno varstvo:

Prejšnji direktor je bil po sklepu ministrstva za delu, družino in socialne zadeve razrešen 3. marca letos, vendar je v odzivu povedal:

V zavodu v Dutovljah je trenutno okrog 120 stanovalcev, od teh jih 70 želijo do prihodnjega leta preseliti v nove stanovanjske skupnosti na različnih lokacijah, od Nove Gorica do Kopra. V Divači naj bi prve stanovalce naselili v prvih dveh hišah, še eno pa nameravajo zgraditi. V vsaki naj bi bivalo okrog šest stanovalcev, tam pa bodo tudi zaposleni, ki bodo pomagali pri vsakdanjem življenju.

Deli z drugimi:
Aktualno

To sredo, takoj po 11.: Vse višji davki suše, lahko Vipavska dolina,"slovenski vrt" znova zacveti?

Preberi več

O nagrajenih inovativnih učnih oblikah in ljubiteljski kulturi - v ponedeljek ob 11h

Preberi več

KORAKI DO USPEHA: Kaj pa družbena odgovornost delodajalcev? Torek!

Preberi več

Parada učenja in Radio Robin V ŽIVO

Preberi več

Robin Hud festival v Deželi prijateljev

Preberi več
Ne zamudi
Pokrovitelji
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down