Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Od četrtka do sobote cepilni dnevi, v ZD Ajdovščina ne zmorejo hitrih testov

rpt

Kot je včeraj poudaril zdravstveni minister Janez Poklukar, vstopamo v peti val z prenizko precepljenostjo, preobremenjenimi bolnišnicami in izčrpanim kadrom. Med četrtkom in soboto bodo po Sloveniji potekali drugi dnevi cepljenja, ki se jim pridružuje tudi ZD Nova Gorica – več direktorica Petra Kokoravec:

Na cepilne dneve se pripravljajo tudi v Sežani. V Posočju bo ZD Tolmin k akciji pristopil v četrtek v Bovcu in Kobaridu, v petek in soboto pa v Tolminu. Kokoravčeva dodaja, da želijo zagotoviti najvišjo možno mero zaščite:

Iz ZD Ajdovščina so medtem danes sporočili, da zaradi izredno povečanega obsega PCR brisov do nadaljnjega ne izvajajo hitrega antigenskega testiranja. Ponovno ga bodo izvajali, takoj ko bodo razmere dopuščale.

V Sloveniji je bilo včeraj največ potrjenih okužb v enem dnevu doslej, delež pozitivnih testov pa je presegel 50 odstotkov. Tudi v Goriški regiji ni bilo še tako visokega dnevnega prirasta, saj smo našteli 387 novo okuženih, in tako presegli vrhunec 369 izpred tedna dni. Najtemneje so se včeraj na covid zemljevidu obarvala Brda z 32 okužbami, v Novi Gorici sta bili potrjeni 102, 23 na Tolminskem, 19 v občini Miren-Kostanjevica, ena manj na Kobariškem in Vipavskem, v Idriji in Ajdovščini pa po 55. Prav toliko so jih včeraj našteli na Sežanskem in 16 na Komenskem krasu, skupaj v obalno-kraški regiji 272.

Na covid-oddelku v Šempetru ni večjih nihanj, saj tudi danes tam zdravijo 30 bolnikov, 8 jih potrebuje intenzivno oskrbo.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Inovativna Goriška - sreda 11.00 ura

Preberi več

Na mejo prihajajo Štorje s konfina - v ponedeljek po 11. uri!

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down