Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Občine do lastništva namakalnega razvoda, potrebnega večmilijonske obnove

Medtem ko je država poskrbela za obnovo pregrade zadrževalnika Vogršček, v katerega se je znova začela stekati voda za namakanje, pa se občine pripravljajo na prevzem razvoda oz. omrežja cevi, po katerih priteče voda do uporabnikov.

S kmetijskim ministrom bodo v kratkem podpisale sporazum o prenosu lastništva, še prej pa morajo vsi občinski sveti za to pooblastiti župane. Ta četrtek nameravajo to storili v Novi Gorici in Ajdovščini, potem ko so prejšnji teden zeleno luč prižgali v občinah Renče-Vogrsko in Šempeter-Vrtojba. Kaj nato čaka pet občin, je povedal župan slednje Milan Turk.

Kar bo terjalo precej birokratskega dela, za katerega bo zadolžena in ga koordinirala občina Šempeter-Vrtojba.

Občina Ajdovščina bo upravljanje svojega namakalnega polja, ki je ločeno od ostalih, prepustila v upravljanje svojemu javnemu podjetju, ostale štiri občine – mednje sodi tudi Miren-Kostanjevica - pa bodo skupaj razpisale koncesijo.

Sklad kmetijskih zemljišč in gozdov je nekatera črpališča že prenovil. V kakšnem stanju je cevovod, pa se bo pokazalo, ko bo tlak v razvodu s polnjenjem zadrževalnika postopoma narasel in bodo dotrajani deli na preizkušnji.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Severno Primorsko bodo letos krasile lestve

Preberi več

NAGRADNA IGRA: Miklavž na Radiu Robin

Preberi več

Dobre zgodbe tedna. Petek po 11. uri

Preberi več

DOBER DAN, ŽUPAN: ERIK MODIC (KOMEN)

Preberi več
Ne zamudi
Pokrovitelji
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down