Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Občina sežana praznuje

V Sežani v nedeljo praznujejo občinski praznik, Slavnostna seja občinskega sveta bo nocoj ob 19. uri v Kosovelovem domu v Sežani. Letošnje nagrade bodo prejeli trije nagrajenci: plaketo Srečka Kosovela prejmeta Branko Može in Peter Gec za dolgoletno delo na Prazniku terana in pršuta, priznanje Občine Sežana gre Albinu Žnidarčiču iz planinskega društva, nagrada občine pa Stojanu Gorupu iz sežanskega inkubatorja.

V Občini Sežana je trenutno v teku več investicij, nekatere potekajo z zamikom na račun covidnih časov.

Župan David Škabar izpostavlja najpomembnejše:

SKABAR

„Izpostavil bi izgradnjo poslovne cone jugozahod, gre za eno največjih ta trenutek v Sloveniji, v Stari vasi v Sežani gradimo kanalizacijo- zelo zahteven projekt ker so ulice ozke, spodaj je skala, stare hiše. Potem urejamo krožišče na kamionski cesti na Fernetičih, to bo krožišče, preko katerega se bo potem napajala naša poslovna cona, urejamo v Lokvi pri pokopališču ravno tako krožišče in pločnike in pri pršutarni v Lokvi, kjer je ozko grlo, da bo cesta normalna.“

V Občini sežana so v letošnjem letu sprejeli proračun v višini 22 milijonov evrov, ki je po besedah župana Škabarja najvišji v zadnjih desetih letih.

Občina sežana svoj praznik praznuje v spomin na prihod prve partizanske čete na Kras 28. avgusta 1941 in začetek oboroženega upora proti okupatorju.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

V ponedeljek med 11 in 12.: Začetek obnove mreže protipožarnih prometnic na Goriškem Krasu

Preberi več

Koraki do uspeha: Davorin Mesesnel in Rajko Bajc

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down