Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

"Narave, na katero smo stavili, ni več!" Številni že obljubili pomoč, vlada pa nadomestilo gasilcem

Gasilce - danes jih na Kras prihaja še 700 novih, medtem ko se drugi vračajo na zaslužen počitek – ob poti spremlja vse več napisov zahvale.

Drugačno podporo pa jim je sinoči obljubil predsednik vlade Robert Golob, ki je napovedal, da nameravajo prostovoljnim gasilcem, ki se borijo z požarom na Krasu, priznati nadomestilo, kar bodo na dopisni seji najverjetneje storili že danes in sprejeli ukrep, s katerim bi odpravili po njegovem nekatere anomalije v sistemu ter sprejeli ukrep, po katerem bodo, ko se enkrat aktivira državni načrt, vsem prostovoljnim gasilcem priznali nadomestilo.

Hkrati poteka zbiranje donacij gasilcem in gasilkam na 1919 z besedo GASILEC5, na novo kampanjo pa se pripravlja tudi mirenski zavod za turizem, ki ima svoj sedež prav na Cerju. Pred slabimi tremi leti se je pričelo pogozdovanje po takratnem požaru, sedaj pa direktorica Ariana B. Suhadolnik glede še večje opustošenje destinacije, ki se ponaša z zelenim turizmom.

S pomočjo številnih posameznikov, društev in podjetij so uspeli velik del pogorišča sanirati, a je to je z današnjo situacijo neprimerljivo.

Stavili so na aktivnosti v naravi, česar danes ni več, dodaja Suhadolnikova.

Sledili bomo tudi na Robinu, kjer so nam včeraj gasilci povedali, da so ljudje priskrbeli ogromne količine hrane in pijače, ki jo več kot zadostuje in ne potrebujejo dodatnih zalog.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Kanin pred prelomnico - to sredo, takoj po 11.!

Preberi več

Ta torek, takoj po 11., gostimo Anjo Mugerli

Preberi več

ROBINOVIH 30: TATJANA MIHELJ - VIP koncert na Radiu Robin

Preberi več

Zate dragi moški – četrtek na Robinu

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down