Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Na ajdovskih osnovnih šolah 61 otrok več kot lani

Skozi vrata ajdovskih osnovnih šol bo danes stopilo skoraj 2.200 učenk in učencev, to je 61 več kot lani. Posebne dobrodošlice bo deležnih vseh 252 prvošolcev. Največja šola po številu učencev ostaja OŠ Danila Lokarja, obiskovalo jo bo skoraj 760 šolarjev. Kako je z vpisom, pojasnjuje ravnateljica Irena Kodele Krašna:

„Vpis je letos večji od lanskega leta, imamo kar 20 učencev več kot lansko leto. Prvošolcev je več kot lani, tudi na podružnici Lokavec. Letos se posebno še Lokavčani veselijo, ker bo prvič po dolgih letih pet samostojnih oddelkov, torej ne bo več kombiniranih oddelkov.

Po številu učencev si sledijo Osnovna Šola Dobravlje, Šturje, Col, Walfdorska šola in Otlica.

Povečan vpis beležijo na Srednji šoli Veno Pilon, ki jo je lani obiskovalo 491 dijakinj in dijakov, letos pa jih je za dober razred več, predvsem na račun gimnazijskega programa.

Čas med počitnicami so po šolah izkoristili za posodobitve in prenove. Tako so se na Osnovni šoli Danila Lokarja razveselili odobrenih sredstev za okenska senčila, pravi ravnateljica:

Tako da bo to pregrevanje učilnic, ki je bilo zadnja leta kar konstanten problem, letos končno rešeno."

Iz občinskega proračuna se je sredstva namenilo tudi za urejanje ploščadi pred Osnovno šolo Otlica. Po več šolah, med drugim v Dobravljah, na Colu in v Šturjah pa se je klimatiziralo več učilnic.

Novo šolsko leto začenjajo tudi na Glasbeni šoli Vinka Vodopivca v Ajdovščini, ki jo bo obiskovalo 350 učencev. Prenovljen objekt nekdanje osnovne šole na Cesti 5. velja za ena najlepših in najbolje opremljenih glasbenih šol pri nas.

Na fotografiji: Osnovna šola Danila Lokarja Ajdovščina

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Kako čezmejno somestje diha s filmom? V ponedeljek po 11. uri!

Preberi več

Tinder: Ključ do srca? Četrtek po 11.00 uri

Preberi več

Kanin pred prelomnico - to sredo, takoj po 11.!

Preberi več

ROBINOVIH 30: TATJANA MIHELJ - VIP koncert na Radiu Robin

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down