Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Indus cono bodo po zaključenih delih že pričeli širiti

Gradnja Indus cone tik ob vstopu v Kobridu teče po načrtih, zaključek je predviden avgusta. Skupaj z nakupom zemljišč je investicija ocenjena na okvirno 1,2 milijona evrov.

S tem bodo dobrih 10.000 kvadratnih metrov zemljišča komunalno opremili, zanimanja za nakup pa je po besedah župana Marka Matajurca precej. „Pričakujemo, da bo obrtna cona dobila uporabno dovoljenje nekje konec julija, začetek avgusta, nato bomo pričeli s prodajo vseh zemljišč, ki so tam na voljo. Smo postali že premajhni, interes je zelo velik in bomo tudi v bodoče nadaljevali z razširitvijo obrtne cone proti vzhodu.“

Že pred začetkom investicije, so pridobili investitorja, ki obljublja čisto industrijo z okrog 40 novih delovnih mest, s katerim so podpisali pismo o nameri. „Imamo kar nekaj investitorjev, ki so v fazi idejnega projektiranja na tem območju, tako da verjamem, da bodo začeli zelo v kratkem času graditi, gre pa se tudi za investitorja, ki bo zagotavljal več kot 40 delovnih mest.“

Prodaja zemljišč bo sicer potekala prek javnega poziva. Ob vstopu v novo cono je v načrtu tudi krožišče. "Imamo idejno zasnovo narejeno za novo krožišče in navezavo mimo obrtne cone, čez reko Sočo, proti podkrnskih vasem."

Idejno zasnovo so predstavili na Direkciji, gre pa za kar okrog 10 -milijonsko investicijo. A bo dolgoročno rešila težave z ozkim grlom pri napoleonovem mostu, ki je še posebej pereča v turistični sezoni. Nedavno so se s preplastvijo tudi zaključila dobrih 600.000 evrov vredna dela ureditve novega krožišča: "To je ena pomembnejših investicij v naši občini, krožišče navezuje krak proti Bovcu, Tolminu in Italiji. Za nas pomeni večjo pretočnost in seveda, varnost.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Kanin pred prelomnico - to sredo, takoj po 11.!

Preberi več

ROBINOVIH 30: TATJANA MIHELJ - VIP koncert na Radiu Robin

Preberi več

Zate dragi moški – četrtek na Robinu

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down