Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Goriška tudi z evroposlancem, Nemec odhaja v Bruselj

Državna volilna komisija je na včerajšnji dopisni seji potrdila mandat Matjaža Nemca, ki bo kot poslanec v Evropskem parlamentu nadomestil Tanjo Fajon, dosedanjo evropsko poslanko iz vrst Socialnih demokratov.

Fajonova je bila v petek na ustanovni seji potrjena za poslanko novega sklica državnega zbora, zato ji je mandat poslanke v Evropskem parlamentu prenehal.

Kot je znano, bi bil na volitvah v Evropski parlament 26. maja 2019, na listi kandidatov SD, če ne bi bila izvoljena poslanka Tanja Fajon, izvoljen Matjaž Nemec, ki je kot kandidat na drugem mestu te liste prejel tretje najvišje število prednostnih glasov, za Fajonovo in Milanom Brglezom, in sicer 5.536.

Služba Državne volilne komisije je Matjaža Nemca pisno obvestila, da ima pravico prevzeti funkcijo poslanca iz Republike Slovenije v Evropskem parlamentu za preostanek mandatne dobe. Nemec je dne 16. maja službo pisno obvestil, da je pripravljen prevzeti mandat poslanca v Evropskem parlamentu za preostanek mandatne dobe, to je do leta 2024.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Startup studio: Proces inoviranja s Taro Brus

Preberi več

Nasilje otrok in mladostnikov – četrtek po 11.00 uri

Preberi več

Radio Robin na Goriškem teku in hoji za upanje

Preberi več

RADIO ROBIN V ŽIVO NA INCASTRI 2023

Preberi več
Ne zamudi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down